Antena Căutare

Pericol vechi de zeci de ani! O bombă din al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată. 12.000 de oameni evacuați

O bombă de 500 de kilograme datând din al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată vineri într-un oraş din sudul Germaniei, unde au fost evacuate peste 12.000 de persoane, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

O bombă de 500 de kilograme datând din al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată vineri într-un oraş din sudul Germaniei, unde au fost evacuate peste 12.000 de persoane, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

Bomba, descoperită pe un şantier în centrul oraşului bavarez Neu-Ulm, ”a fost dezamorsată” cu succes, a anunţat poliţia bavareză pe Twitter. ”Suntem fericiţi că totul s-a desfăşurat cu bine”, a adăugat ea.

Peste 12.000 de persoane au fost evacuate pe timpul operaţiunilor de dezamorsare, care au durat mai multe ore, potrivit aceleiaşi surse.

Este vorba despre a treia bombă din război descoperită în decurs de câteva săptămâni la Neu-Ulm.

La Frankfurt, altă bombă din al Doilea Război Mondial a fost descoperită vineri dipă-amiază, declanşând o evacuare preventivă pe o rază de 700 de metri în jurul dispozitivului, au anunţat pompierii din Frankfurt pe site şi pe Twitter.

Numărul persoanelor vizate de această evacuare nu a fost precizat.

Dezamorsarea va avea probabil loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit pompierilor.

Acest tip de evacuare are loc frecvent în Germania.

În urma unor bombardamente intensive în al Doilea Război Mondial, serviciile de deminare sunt chemate cu regularitate să neutralizeze bombe şi obuze descoperite pe şantiere de construcţii, în păduri, pe câmpuri, dar şi în grădini.

Începe Al Treilea Război Mondial?! Un prezentator TV din Rusia le-a recomandat oamenilor să se aprovizioneze: ”Uitați de... Tragedie fără margini! Cântăreață însărcinată în 8 luni, împușcată pe scenă de un spectator. Atenție, imagini șocante! (...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x