Antena Căutare

Peste 65 de persoane au murit în timpul unei înmormântări în Nigeria

Aproximativ 65 de persoane au murit după un presupus atac al militanților Boko Haram, sâmbătă, în nord-estul Nigeriei. Atacul a avut loc pe parcursul unei adunări funerare.

Aproximativ 65 de persoane au murit după un presupus atac al militanților Boko Haram, sâmbătă, în nord-estul Nigeriei. Atacul a avut loc pe parcursul unei adunări funerare.

Sâmbătă, în timpul unei înmormântări din cartierul Nganzai, lângă capitala statului Borno, Maiduguri a avut loc un atac care a soldat cu moartea mai multor persoane.

În urma atacului inițial din timpul înmormântării și-au pierdut viața 21 de persoane, iar alte 44 de persoane au decedat în timp ce încercau să scape de atacatori, a declarat președintele guvernului loca, Muhammed Buluma.

Alte zece persoane au fost rănite pe durata atacului, opt dintre aceștia se află în stare critică în spital.

Militanții Boko Haram au locuit în ultimul deceniu în nordul statelor din Nigeria. Grupul terorist declară că scopul său este de a impune o aplicare mai strictă a legii Sharia în întreaga națiune, care este împărțită între nordul majorității musulmane și sudul majoritar creștin.

Grupul terorist a atacat biserici și moschei, a răpit femei și copii și au asasinat politicieni și lideri religioși.

Afganistan: 20 de morți și 50 de răniți în urma unui atac cu bomba la biroul candidatului la vicepreședinție... Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice a murit la Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x