Antena Căutare

Raport: "Net-cetatenii", in centrul unei violente fara precedent in 2011

Conform unui raport al Organizatiei "Reporters sans Frontieres" (Reporteri fara Frontiere - RSF), anul 2011 a fost unul de o violenta fara precedent contra utilizatorilor activi pe Internet, din cauza mortii a cinci dintre ei si a celor peste 200 de arestari efectuate.

"«Net-cetatenii» s-au aflat, in 2011, in centrul schimbarilor politice care au afectat lumea araba. Ei au incercat, alaturi de jurnalisti, sa tina cenzura in sah, dar, in schimb, au platit un pret mare", afirma RSF, subliniind "anul 2011 va ramane in istorie drept unul de o violenta fara precedent contra «net-cetatenilor». Cinci dintre ei au fost ucisi in timp ce erau angajati intr-o misiune de strangere de informatii (...) Iar aproape 200 de arestari de blogeri si de «net-cetateni» au fost raportate in 2011, reprezentand o crestere de 30% fata de anul trecut".

De asemenea, potrivit RSF Bahrainul si Belarusul au ajuns in acest an pe lista "tarilor inamice ale internetului", alaturi de tari precum Arabia Saudita, Myanmar, China, Coreea de Nord, China, Iran, Uzbekistan, Siria, Turkmenistan si Vietnam, in timp ce Venezuela si Libia au iesit de pe lista "tarilor sub supraveghere", pe care figureaza insa Franta, India si Kazahstan.

Distractie: Fiul presedintelui Frantei a aruncat cu hartie, rosii si pietre intr-o politista... Guvernul britanic: Credinciosii nu au dreptul de a purta cruce la munca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x