Antena Căutare

Rasismul se dezvolta in Europa, pe fondul crizei economice. Romii si imigrantii sunt cei mai expusi - raport ECRI

Criza economica provoaca o dezvoltare a fenomenelor rasiste in Europa, considera Comisia europeana impotriva rasismului si intolerantei (ECRI) in raportul anual pentru 2009, citat de Le Monde. Acest organism al Consiliului Europei atrage atentia asupra impactului provocat de cresterea somajului si reducerea cheltuielilor publice asupra populatiilor cele mai vulnerabile, precum romii (foto) si imigrantii

"Constatam o crestere generalizata a atitudinilor xenofobe si intolerante, insotite de atacuri verbale virulente si incidente violente, precum si faptul ca tot mai multi oameni cred ca fluxurile migratorii au un impact negativ asupra tarilor de destinatie", se arata in raportul publicat joi la Strasbourg.

ECRI "regreta ca, in numeroase tari europene, dezbaterile aupra integrarii se concentreaza aproape exclusiv asupra 'lacunelor' reale sau percepute in randul populatiilor minoritare, fara sa tina cont de contributia lor economica, sociala si culturala, si nici de eforturile reduse de integrare facute de populatia majoritara".

Aceasta comisie de experti proveniti din cele 47 de state membre constata "un fenomen relativ nou, care consta in propunerea sau introducerea unor restrictii de ordin juridic care vizeaza in special musulmanii".

Desi nu este mentionat niciun exemplu, remarca pare a se referi la interdictia construirii de minarete in Elvetia, pe care ECRI a declarat-o ca fiind ilegala, dar si la legile care reglementeaza portul valului islamic, in special in Franta.

Foto: agentia.org

Schimbul de prizonieri intre SUA si Rusia a inceput cu un spion rus trimis la Viena... Grecia este paralizata de a sasea greva generala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x