Antena Căutare

Record pe calea ferata: 486,1 km/h

Un tren de mare viteza chinezesc a stabilit un nou record mondial de viteaza pe calea ferata, reusind sa atinga in timpul testelor de vineri o viteza maxima de 486,1 km/h.

CRH380A, "trenul-ghiulea" construit de chinezi (omologul TGV-ului francez), a atins viteza de 486,1 km/h pe un sector de cale ferata speciala, situat intre orasele Zaozhuang (Provincia Shandong) si Bengbu (Provincia Anhui), ce va face parte din viitoarea linie de mare viteza dintre Beijing si Shanghai, potrivit agentiei Xinhua.

"Recordul nu numai ca marcheaza un punct important in cadrul proiectului liniei de mare viteza Beijing-Shanghai, ci reprezinta un castig major pentru tehnologia inovatoare dezvoltata de China", a declarat Wang Yongping, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Transporturilor.

Desi "trenul-ghiulea" a demostrat ca poate sa atinga viteze mult mai mari decat omoloagele sale din Europa si Japonia, in timpul calatoriilor normale viteza maxima ii va fi restrictionata la 380 km/h, deoarece, la peste 400 km/h, costurile de intretinere si exploatare cresc exponential, spun specialistii.

Foto: blogs.wsj.com

Seful bancii centrale a Chinei, omul care decide soarta lumii... NASA a descoperit o bacterie care traieste in arsenic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x