Antena Căutare

Reportaj France 2 despre nepasarea autoritatilor romane fata de bolnavii de SIDA

In emisiunea "Sinteza Zilei” de miercuri, Mihai Gadea a prezentat un material realizat de jurnalistii de la France 2 in care sunt relatate mai multe cazuri ale unor tineri dependenti de droguri sau seropozitivi.



Una dintre povesti il arata pe Gabriel, un tanar de 18 ani care este dependent de droguri de la 10 ani si care nu se sfieste sa povesteasca reporterilor cum se inteapa, de cate ori si care este senzatia pe care o traieste.

Jurnalistii se refera si la cifrele oficiale pe care autoritatile par ca nu vor sa le abordeze. 18.000 de bolnavi de SIDA in tara, din care majoritatea au sub 25 de ani.

Dar materialul arata si partile bune, efortul unor oameni care aleg sa se implice si sa nu lase lucrurile sa scape de sub control. De la voluntari care incearca sa ii ajute pe cei cu probleme, pana la sefa sectiei de bolnavi de SIDA, de la spitalul Victor Babes.

Reportajul are o intrebare majora la final. "Va avea Romania SIDA in vene, la fel ca si vecinele ei Rusia si Ucraina?" Mihai Gadea i-a invitat pe Emil Boc, dar si pe Traian Basescu sa raspunda la aceasta intrebare.

Sursa: antena3.ro

Foto: Hepta

VIDEO! Jaf violent in Texas... IMAGINI SOCANTE! Represiune brutala in Siria. Manifestantii au fost atacati cu violenta de fortele de securitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x