Antena Căutare

Ritual mistic de Ziua Tuturor Sfintilor, in Lituania

Ritual mistic, in Lituania! Dupa caderea noptii, localnicii din orasul Naujamiestis au asistat la un spectacolul incendierii statuilor de paie, un eveniment ce vrea sa readuca aminte ca totul este efemer in aceasta lume. Ritualul are loc, anual, in apropierea Zilei Tuturor Sfintilor.

Mai multi artisti locali au muncit din greu pentru a crea statuile din paie, inspirate dintr-o piata de tarani. Au folosit sase tone de paie si 10 kilometri de funie. Dupa o luna in care au fost admirate de mii de oameni, noaptea trecuta statuile au fost incendiate, intr-un ritual mistic.

Evenimentul arderii statuilor se afla la a opta editie si reuneste tot mai multi spectatori anual. A devenit seara preferata a adultilor, dar si a copiilor.

"Este a opta oara cand cream statui din paie in Naujamiestis. Sunt facute manual din paie si sunt arse in apropierea Zilei Tuturor Sfintilor. Ritualul vrea sa ne aduca aminte ca totul este efemer in aceasta lume ce se transforma foarte frumos in asteptarea iernii", a declarat organizatorul evenimentului Vigita Dumbriene.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

Spania: Sase oameni au murit in urma celui mai grav accident minier din ultimii 18 ani ... Un roman, responsabil cu salariile angajatilor Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x