Căutare Live

Rohani ”nu a prevăzut” vreo întâlnire cu trump în marja AG a ONU, anunţă Teheranul

Preşedintele iranian Hassan Rohani ”nu a prevăzut” vreo întâlnire cu omologul său american Donald Trump în marja Adunării Generale (AG) a ONU, a anunţat luni un purtător de cuvânt al diplomaţiei iraniene, relatează AFP.

Preşedintele iranian Hassan Rohani ”nu a prevăzut” vreo întâlnire cu omologul său american Donald Trump în marja Adunării Generale (AG) a ONU, a anunţat luni un purtător de cuvânt al diplomaţiei iraniene, relatează AFP.

”Noi nu am prevăzut aceast întâlnire, iar eu nu cred că acest gen de lucruri va avea loc la New York”, unde se deschide marţi a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU, a anunţat Abbas Moussavi la postul iranian de televiziune de stat.

”Aşa cum am spus deja, dacă americanii reintră în JCPoA (sigla Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian) şi pun capăt terorismului lor economic, ei pot să reintre în Comisia Comună şi să discute” cu Iranul, a adăugat el.

Moussavi se referă la ocomisie înfiinţată în cadrul Acordului de la Viena, din care Statele Unite s-au retras unilateral în mai 2018, după care au reimpus o serie de sancţiuni economice dure Iranului.

Într-un context de tensiuni tot mai mari între Washington şi teheran, Casa Albă a anunţat duminică faptul că Trump nu exclude ipoteza unei întâlniri cu Rohani, dând asigurări că şeful statului american avea ”să reflecteze la acest lucru”.

Aceste declaraţii au loc după un atac cu drone vizând două instalaţii petroliere în Arabia Saudită, revendicate de rebeli yemeniţi huthi, susţinuţi de Teheran, care înfruntă de cinci ani o coaliţie armată condusă de Riad.

Washingtonul a atribuit responsabilitatea atacului Teheranului, pe care l-a acuzat că a comis ”un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale”.

În vederea unei detensionări a relaţiilor între cele două ţări, preşedintele francez Emmanuel Macron a sugerat în cursul summitului G7, la Biarritz (Franţa), în august, o întâlnire între Trump şi Rohani.

Preşedintele iranian a cerut, în acest sens, ca Washingtonul să ridice în prealabil toate sancţiunile impuse ţării sale.

Sursa : news.ro

Trump evocă un răspuns militar după atacurile cu drone de sâmbătă vizând instalaţii saudite; preţul petrolului creşte... UE îi cere ”idei” lui Johnson cu 45 de zile înainte de Brexit...
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2022. Vărsătorii trebuie să fie atenți la secretele pe care le împărtășesc cu ceilalți. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 202 vine cu sfaturi pentru nativii din zodia Vărsătorului....
Parteneri
Serialul Monster: The Jeffrey Dahmer Story ține primele pagini ale publicațiilor internaționale. Cum a reușit producția să ocupe poziții fruntașe în preferințele cinefililor
Catine.ro
Ultimele știri
x