Antena Căutare

Romania va boicota summit-ul de la Varsovia

Romania este hotarata sa se alature Serbiei si Slovaciei la boicotarea reuniunii regionale de la Varsovia, la sfarsitul acestei saptamani, din cauza fostei provincii sarbe Kosovo, a carei independenta declarata unilateral tara noastra si altele din UE nu o recunosc.

Cotidianul sarb Danas, citat in pagina electronica a televiziunii B92, scrie ca decizia a fost luata "deoarece Kosovo va fi tratata ca stat egal" cu celelalte participante la summit-ul liderilor din Europa centrala si de Sud-Est. Presedintele sarb, Boris Tadici, refuza sa participe la reuniune, dupa ce a aflat ca Varsovia l-a invitat si pe presedintele kosovar, Atifete Jahjaga, la summit.

La summit va participa insa si presedintele american, Barack Obama, aflat intr-un turneu european care include si Polonia. Statele Unite au fost primele care au recunoscut independenta Kosovo, autoproclamata la 17 februarie 2008 si "validata" cu doi ani mai tarziu, printr-un aviz consultativ, de Curtea Internationala de Justitie, de la Haga, care a decis ca declararea unilaterala a independentei provinciei sarbe nu incalca legile internationale.

Citeste si Jurnalul!

Foto: projects.aegee.org

"Il capo di tutti capi" al clanului mafiot Camorra, capturat... Germania a inchis spatiul aerian din nordul tarii din cauza norului de cenusa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x