Antena Căutare

Romanii si bulgarii au primit acces la un numar dublu de meserii in Franta

Accesul la locuri de munca pentru romani si bulgari a fost extins in Franta la 291 de meserii. Numarul acestora a crescut de la 150, in sectoare in care angajatorii intampina dificultati la recrutare, relateaza Mediafax.

Romanii si bulgarii au primit acces la un numar dublu de meserii in Franta
| Intact Images

Decizia cresterii numarului de meserii la care au acces romanii si bulgarii a fost semnata de ministrul de Interne, Manuel Valls, si de cel al Muncii, Michel Sapin.

Printre meseriile care pot fi acum practicate legal se numara cea de coafor, tinichigiu auto, transportator de mobila la mutarea locuintei sau manager de personal pentru bucatarie. Astfel, romanii si vecinii bulgari pot lucra cu forme legale in majoritatea sectoarelor de activitate, inclusiv in IT, in domeniul bancar si financiar.

Odata cu extinderea numarul de meserii care pot fi practicate cu forme legale, autoritatile franceze au eliminat si taxa pe care angajatorii trebuiau sa o plateasca daca recrutau cetateni europeni din Romani si Bulgaria.

Cu toate acestea, romanii care vor sa exercite in Franta o meserie autorizata au nevoie de o autorizatie de munca eliberata de catre prefectura.

Doua tornade au ravasit Franta... La Beijing a murit Norodom Sihanouk, fostul rege al Cambodgiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x