Antena Căutare

Rusia îi onorează pe cei cinci oameni de știință decedați în urma exploziei de pe mare. „Testatorii sunt eroi naționali”

Rusia a acordat premii postume și i-a declarat drept „eroi naționali” pe cei cinci oameni de știință care au murit în urma exploziei misterioase de pe mare. 

Rusia a acordat premii postume și i-a declarat drept „eroi naționali” pe cei cinci oameni de știință care au murit în urma exploziei misterioase de pe mare.

„Testatorii sunt eroi naționali”, a spus Valentin Kostyukov, șeful unui centru nuclear, care face parte din agenția nucleară de stat Rosatom.

Explozia de pe platforma din Marea Albă, din nordul Rusiei, a provocat radiații într-un oraș din apropiere. Experții nucleari din Statele Unite ale Americii suspectează faptul că explozia s-a produs în timpul testării unei rachete cu energie nucleară.

Citește și : Explozia din Rusia, rezultatul testării unei rachete nucleare. Rușii neagă tot! Avem un nou Cernobîl?

Cei cinci experiți au murit în timp ce „îndeplineau sarcini de importanță națională” și li se vor acorda premii de stat. Administrația Sarov a anunțat două zile de doliu.

„Acești oameni au fost elita centrului nuclear federal rus și au testat în unele dintre cele mai incredibil de dificile condiții” , a adăugat Valentin Kostyukov.

Ministerul Apărării a declarat că nu au fost identificată niciun schimbare a nivelului de radiații, însă oficialii i din orașul Severodvinsk au declarat faptul că nivelul radiațiilor din oraș au crescut . Locuitorii din oraș se alimentează cu iod pentru a reduce riscul de expunere la radiații.

Nu mai are nici mâini, nici picioare! Pielea ei a căpătat nuanţe roşii-violete şi ţesuturile membrelor au început să moa... Nigel Farage i-a atacat pe prinţul Harry şi Meghan Markle, şi a ironizat-o pe "supraponderala" regina-mamă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x