Antena Căutare

Rusia taie curentul Belarusului, din cauza unei datorii

Rusia va intrerupe furnizarea de curent electric pentru Belarus, miercuri, pana cand autoritatile de la Minsk vor plati datoria de 43 de milioane de dolari, a anuntat un purtator de cuvant al Inter RAO, care detine monopolul asupra exporturilor de electricitate din Rusia.

Rusia a prelungit pana marti dimineata data limita pentru ca Belarus sa isi plateasca restantele pentru aprilie si mai, amenintand sa intrerupa furnizarea in cazul neplatii.

"Pana la ora locala 8:30 nu a fost efectuata nicio plata, iar din 29 iunie, ora 00:00 vom taia complet furnizarea de electricitate catre Belarus. Asteptam ca Minskul sa isi plateasca in totalitate datoriile si sa faca si urmatoarea plata", a spus purtatorul de cuvant, citat de Ria Novosti.

Datoria Belarusului a aparut din cauza crizei de valuta care afecteaza toate tranzactiile cu partenerii straini. Belarus spune ca are suficienta moneda domestica, insa are probleme sa o schimbe in valuta internationala care este greu de gasit in ultima perioada.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Iranul se joaca cu focul: a lansat 14 rachete balistice... Producatorii se opun propunerii UE de interzicere a fosfatilor din detergenti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x