Antena Căutare

Rușii susțin că n-au epidemie de coronavirus, dar închid toate restaurantele din țară

Rusia închide temporar toate restaurantele din țară, deși continuă să susțină faptul că nu se confruntă cu o epidemie de coronavirus.

Rusia închide temporar restaurantele la nivel naţional - pe operioadă de nouă zile - începând de sâmbătă, pentru a preveni răspândirea noului coronaviru, relatează DPA.

Restaurantele vor putea însă să efectueze livrări în această perioadă, a stabilit premierul Mihail Mişustin prin acest decret, pe care l-a publicat vineri.

Rusia a anunţat peste 800 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus - majoritatea la Moscova, unde au avut loc cel puţin două decese legate de virus.

Primarul Serghei Sobianin a avertizat că numărul cazurilor probabul că este ”mai semnificativ”.

Citește și: Vladimir Putin a vizitat un spital cu bolnavi de coronavirus

Rusia a interzis zborurile internaţionale şi a impus măsuri stricte de carantină tuturor persoanelor care intră în ţară şi oricui ar fi intrat în contact cu persoane contaminate cu noul coronavirus.

Însă Guvernul a ales să nu impună măsuri de izolare ca cele din China vecină şi din unele ţări europene ca Italia, Spania şi Franţa.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a dat asigurări joi că în Rusia nu există o epidemie de covid-19.

”Cu toate acestea, tot trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu”, a declarat el presei.

Coronavirus în lume. China cheamă SUA la unitate; virusul avansează în Africa... Coronavirus. Franța și SUA pun la cale o nouă strategie împotriva COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x