Antena Căutare

S-a descoperit o planeta ce ar putea avea munti de diamante

S-a descoperit planeta cu munti din diamante. Desi pare un scenariu de film SF, un studiu recent arata ca astfel de planete chiar ar putea exista. Pe suprafata lor, spun astronomii, diamantele ar fi mai intalnite decat este nisipul pe Pamant.

Astronomii britanici au descoperit prima planeta foarte bogata in carbon, aceeasi substanta din care sunt formate si diamantele.

Sunt planete mici care au aceeasi compozitie bogata in carbon. Este posibil ca rocile lor, in loc sa fie formate din minerale bogate in siliciu ca nisipul de pe Pamant, sa fie bazate pe carbon si sa arate ca grafitul sau chiar ca diamantul, spun astronomii.

Diamantele sunt foarte rare pe Pamant, insa oamenii de stiinta spun ca pe planetele bogate in carbon ele ar putea fi intalnite la tot pasul.

Pe astfel de planete, in loc de mari si rauri am gasi lagune de smoala. Iar rocile ar putea arata ca diamantele, insa nu asa cum le stiu majoritatea oamenilor.

Defapt, diamantele au culori si forme diferite. Asa cum vedeti, majoritatea oamenilor se asteapta ca diamantele sa fie frumoase si albe ca acestea, dar daca cunosti diamantele stii ca au culori diferite, forme diferite si cine stie cum arata diamantele de pe alte planete.

Cercetatorii spun ca au reusit sa faca descoperirea pentru ca numai recent au fost elaborate instrumente suficient de perfomante cat sa detecteze substantele din care este formata o planeta aflata la sute de ani lumina.

VIDEO! O tornada puternica a lovit un oras din Portugalia... Canalul Panama, inchis temporar din cauza inundatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x