Antena Căutare

Scotia doreste sa organizeze un referendum pentru obtinerea independentei

Scotia intentioneaza sa faca in 2014 un referendum care sa arate pozitia cetatenilor sai fata de declararea independentei de coroana britanica, potrivit premierului Alex Salmond. Anul 2014 a fost ales pentru ca Scotia sa aiba timp sa pregateasca legislatia aferenta referendumului, informeaza BBC.

Guvernul britanic sustine ca fara arobarea sa referendumul este unul neconstitutional. Premierul David Cameron a avertizat ca incertitudinea privind viitorul Scotiei afecteaza economia intregului regat, iar membrii partidelor Conservator, Laburist si Liberal-Democrat au cerut ca referendumul sa se tina cat mai repede posibil pentru aceleasi motive.

Guvernul scotian si cel al Marii Britanii trebuie sa cada de acord asupra datei referendumului, asupra intrebarii pe care acesta o va contine si asupra entitatiii care ar urma sa vegheze asupra procesului de votare. Totodata, guvernele trebuie sa decida daca rezultatul referendumului va avea caracter de aplicare obligatoriu sau va fi unul cu statut de recomandare.

VIDEO! Incendiu devastator intr-o mahala din Peru. Peste 800 de oameni au ramas pe drumuri... FOTO! Un vas coreean a ars in apropiere de sudul Noii Zeelande...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x