Antena Căutare

Semnul care arată că urmează un război sângeros, Steagul roşu, arborat în Iran pentru prima dată deasupra unei moschei

Moartea lui Qasem Soleimani, liderul Forței Qads, care și-a pierdut viața în urma unui atac cu dronă lansat la comanda lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, nu va rămâne nepedepsită, iar Iranul a oferit primul semn că se pregătește de ”un război sângeros”. 

Semnul care arată că urmează un război sângeros, Steagul roşu, arborat în Iran pentru prima dată deasupra unei moschei
Semnul care arată că urmează un război sângeros, Steagul roşu, arborat în Iran pentru prima dată deasupra unei moschei

Astfel, pentru prima dată în istorie, iranienii au arborat steagul roșu deasupra unei moschei care este considerată loc sacru.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, potrivit foxnews.com.

Steagurile roșii din tradiția șiită simbolizează sângele vărsat pe nedrept și servesc ca un apel pentru a răzbuna o persoană ucisă, scrie The Sun.

Omenirea, în pericol! Războiul a început deja! Donald Trump, avertisment șocant: „Vom lovi foarte rapid și foarte dur”

Statele Unite ale Americii sporesc măsurile de securitate

Autorităţile din marile oraşe din SUA monitorizează evoluţiile şi intensifică măsurile de securitatea pentru a se pregăti pentru posibile atacuri teroriste susţinute de Iran în urma uciderii generalului Forţelor Quds din Iran, Qasem Soleimani.

De asemenea, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a scris pe Twitter că NYPD (Departamentul de Poliţie din New York) ia „măsuri imediate” pentru „a proteja locaţiile cheie din New York împotriva oricărei tentative a Iranului sau a aliaţilor săi de a lansa atacuri teroriste pentru a riposta împotriva Americii”, potrivit summit.news.

”Va trebui să fim vigilenţi cu privire la acestei ameninţări pentru mult timp”, a adăugat primarul.

Donald Trump a comandat uciderea generalului iranian Soleimani: "La ordinul preşedintelui, armata americană a luat măsuri defensive decisive "

Cine era generalul Soleimani

Însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit vineri dimineaţă în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucise alte 7-9 persoane, conform diferitelor surse.

Printre cei ucişi se numără şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

Potrivit Pentagonului şi preşedintelui Donald Trump, care a ordonat raidul, acesta a fost menit să descurajeze noi operaţiuni ale Forţei Al-Quds, după ce acţiunile acesteia au provocat moartea a numeroşi militari americani sau din ţări aliate ale SUA, ultima fiind un atac cu rachete comis săptămâna trecută asupra unei baze irakiene de la Kirkuk, soldat cu moartea unui subcontractant american şi cu rănirea mai multor militari americani şi irakieni.

Ce rămâne în urma incendiilor devastatoare din Australia. Mii de animale zac moarte pe marginea drumului. Atenție, imagi... Imagini apocaliptice surprinse în Australia. Cerul roșu sângeriu a acoperit orașe întregi din sud-estul țării, din cauza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x