Antena Căutare

Stresul modifica genele

Traumele si stresul suferite in copilarie pot duce la modificarea genelor. Este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta britanici. Studiile au fost facute pe soareci cobai. Cercetatorii au creat situatii stresante pentru soarecii nou-nascuti, pe care i-au luat de langa mamele lor.

S-a observat ca, in timp, aceste animale erau mai putin capabile sa faca fata situatiilor stresante. Mai mult, soarecii stresati au secretat un hormon care le-a modificat genele si comportamentul. Oamenii de stiinta spun ca rezultatele cercetarii sustin teoriile legate de efectele nefaste ale stresului timpuriu asupra comportamentului si dezvoltarii umane.
Torturat in inchisoare ... Indragostiti de Rue...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 30.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x