Antena Căutare

SUA vrea sa interzica vorbitul la telefon in masina

Sistemele electronice mobile ar urma sa fie bruiate in masinile din SUA pentru a nu putea fi utilizate, conform Automotive News, citat de HotNews. Mai mult, pedepsele ar putea fi si ele inasprite.

SUA vrea sa interzica utilizarea dispozitivelor electronice la volan pentru ca soferii sa nu mai poata trimita mesaje text sau sa foloseasca telefoanele mobile, chiar si cu dispozitive de tip maini libere sau boxe si microfon.

Recomandarile au fost facute de Consiliul National pentru Siguranta in Transporturi (NTSB) din SUA, care vrea sa previna accidentele provocate de distragerea atentiei soferului.

"Prea multi oameni trimit mesaje text in timp ce conduc. Este timpul sa punem capat distragerii atentiei la volan. Niciun telefon, mesaj sau actualizare nu face cat o viata de om",
a declarat presedintele NTSB, Deborah Hersman.

Recomandarea NTSB ar urma sa fie adoptata separat de catre fiecare stat din SUA deoarece fiecare stat are autoritatea de a reglementa comportamentul conducatorului auto.

Sistemele de navigatie nu vor fi interzise.

Foto: futurity.org

VIDEO! Coreea de Nord: Mii de oameni il plang pe Kim Jong-Il in pietele centrale ale oraselor... Peste 100 de balene risca sa moara dupa ce au ramas blocate sub gheata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x