Antena Căutare

Sunt cetatean UE. Sunt sarac.

Mesajul reprezentantilor Comisiei Europene: "Saracia are leac. Nu credeti guvernele ca nu au bani. Faceti presiuni asupra politicienilor!"



Vrem! Un venit minim garantat, case pentru toti, locuri de munca mai multe si mai bune, sa ne putem trimite copiii la scoala, servicii medicale mai bune, respect, mai putina birocratie, sa fim priviti ca fiinte umane, nu ca niste ciudatenii. Lasati-ne pensiile in pace, nu mai taiati de la capitolul social, caci asta va aduce si mai mare saracie. Vrem


Suna cunoscut, este de pe aici de pe la noi. Dar aceleasi probleme le au si italienii, si francezii, si maltezii, si germanii, si bulgarii, pe scurt, cetatenii saraci din toate statele membre ale Uniunii Europene.

In perioada 25-27 iunie, la Bruxelles, s-a desfasurat cea de-a noua "Reuniune la nivel european a persoanelor in situatie de saracie", sub sloganul "Startul unui nou parteneriat", editie organizata de Reteaua Europeana Anti-Saracie (European Anti-Poverty Network, EAPN), Comisia Europeana si de presedintia spaniola a UE.

Anul 2010 a fost desemnat ca "Anul European pentru combaterea saraciei si a excluderii sociale".

Specificitatea evenimentului a constat in faptul ca a oferit persoanelor sarace posibilitatea unei interactiuni directe cu decidenti la nivel politic, cel putin european, pentru ca la nivel national nici un reprezentant al Romaniei nu s-a interesat de soarta saracilor romani.

Oamenii politici s-au trezit ca nu mai pot vorbi doar despre o "Europa economica", ci trebuie sa ia in serios "Europa sociala". Scopul a fost acela de a auzi de la reprezentantii fiecarei tari care sunt cele mai mari probleme cu care se confrunta persoanele sarace, si fiecare delegatie sa identifice cel putin doua prioritati care sa fie luate in calcul in cadrul planului de combatere a saraciei din UE pe urmatorii zece ani.

Romania a fost reprezentata de Cristina Loghin, din partea EAPN Romania, si Mirela Nicolescu, invatatoare in satul Ion Ghica, judetul Ialomita.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cercetatorii au descoperit genele care indica cine traieste 100 de ani... Risca puscaria pentru ca a folosit un discurs al lui Hitler ca sonerie de mobil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x