Antena Căutare

Sursa epidemiei de holera din Haiti, tabara Castilor Albastre nepaleze

Sursa epidemiei de holera din Haiti a fost o tabara a Castilor Albastre nepaleze din cadrul Misiunii ONU, conform unui raport al Ministerului francez de Externe, informeaza AFP.

"Focarul epidemic a pornit din tabara nepaleza" situata la Mirebalais, in apropierea raului Artibonite. "Punctul de plecare a fost localizat foarte precis", precizeaza sursa citata, pe baza concluziilor raportului elaborat de profesorul francez Renaud Piarroux, epidemiolog trimis la misiunea din Haiti.

"Nu exista o alta explicatie in afara de aceasta, in contextul in care nu exista holera in aceasta tara si tinand cont de intensitatea, de viteza de propagare si de concentrarea bacilului in delta raului Artibonite", adauga sursa citata.

"Explicatia cea mai logica este introducerea masiva a materiei fecale in raul Artibonite o singura data. Singurul element care lipseste este demonstrarea rapida prin analize a prezentei bacilului la nepalezi", continua oficialul citat.

Misiunea ONU din Haiti a respins in mai multe randuri acuzatiile.

Ministerul francez de Externe "a transmis raportul Natiunilor Unite, care au initiat o ancheta", a anuntat un purtator de cuvant al institutiei.

Epidemia de holera a provocat moartea a peste 2.000 de persoane in Haiti, in total inregistrandu-se 90.000 de cazuri de imbolnaviri.

Sursa: Jurnalul National

Columbia: 200 de oameni ingropati de vii in urma unei alunecari de teren... WikiLeaks: Performantele Chinei, "facute din pix"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x