Antena Căutare

Suspectul in atentatul esuat de la New York, inculpat pentru terorism international

Presupusul autor al atentatului esuat de la New York, Faisal Shahzad, va fi inculpat pentru terorism international si tentativa de utilizare a unei arme de distrugere in masa, a anuntat marti secretarul american al Justitiei, Eric Holder.

Shahzad si-a "recunoscut implicarea" in atentatul esuat, a adaugat secretarul american.

Directorul adjunct al FBI, John Pistole, a declarat la randul sau ca suspectul "a furnizat informatii si dovezi interesante".

Pistole a precizat ca numele lui Shahzad a fost introdus pe lista americana a persoanelor care au interdictie de zbor ("no-fly list") la cateva ore dupa ce a fost identificat ca suspect, ceea ce a permis arestarea lui, in timp ce incerca sa paraseasca Statele Unite.

Oficialii guvernamentali nu au oferit totusi nici o explicatie pentru cum a reusit suspectul sa se imbarce pe un avion international in pofida faptului ca era urmarit de FBI si plasat pe no-fly list.

Presa relata ca avionul lui Shahzad parasise deja poarta de imbarcare. A fost ulterior rechemat pentru ca autoritatile sa faca arestarea.

Ancheta continua pentru a stabili daca Shahzad are legaturi cu grupari radicale din Statele Unite sau din strainatate, au adaugat oficialii americani.

Anchetatorii din Pakistan au arestat mai multi suspecti in cadrul investigatiei privind atacul esuat cu masina-capcana din Times Square, a anuntat marti o sursa din cadrul serviciilor secrete pakistaneze, relateaza CNN.

Acestia au arestat doua sau trei persoane dupa ce au perchezitionat o casa unde ar fi stat presupusul autor al atacului din Times Square, Faisal Shahzad, in timpul vizitei sale in Pakistan , a declarat sursa citata. Casa se afla in districtul Nazimabad din Karachi.

Statele Unite "colaboreaza strans" cu Pakistanul in ancheta privind atentatul esuat de sambata din New York, a anuntat marti diplomatia americana, citata de AFP.

"Colaboram strans cu Guvernul din Pakistan in ceea ce priveste ancheta in curs privind atentatul din Times Square", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului american de Stat

Principalul suspect traia in SUA de circa 10 ani si avea cetateni de anul trecut.

Shahzad a calatorit recent in Pakistan, in Karachi si Peshawar, zona cunoscuta pentru militantii islamici, aratau oficialii. Acesta era casatorit si avea doi copii.

El s-a nascut la Karachi, dar s-a mutat in SUA in 1998 dupa ce a obtinut o viza de student. Acesta are si un MBA din 2005.

Nissan cheama in service 134.215 de vehicule... Spatiul aerian al Scotiei si Irlandei de Nord, inchis din nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x