Antena Căutare

Teheranul dezminte orice tentativă de ”muşamalizare” a vinei autorităţilor în doborârea zborului PS752

Guvernul iranian a negat luni faptul că a încercat să ”muşamalizeze” vina autorităţilor în drama avionului de linie ucrainean doborât dein eroare la 8 ianuarie în apropiere de Teheran, relatează AFP.

”În aceste zile triste, critici au fost adresate conducătrilor şi autorităţilor ţării. Unii conducători au fost acuzaţi de minciună şi încercarea de a muşamaliza cazul, cu toate că în realitate, sincer, nu a fost aşa”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Guvernului, Ali Rabii.

”Adevărul este că noi nu am minţit. A minţi înseamnă travestirea adevărului intenţionat şi cu bună ştiinţă. A minţi înseamnă a muşamaliza informaţii. A minţi înseamnă să cunoşti un fapt şi să nu-l spui sau să deformezi realitatea”, a subliniat Rabii.

”Ceea ce am spus noi joi (...) avea la bază (...) informaţii clasificate care au fost prezentate întregului Guvern, potrivit cărora nu a existat vreo legătură între accident şi un (tir de) rechetă”, a mai declarat el.

Forţele armate iraniene şi-au recunoscut sâmbătă vina în drama zborului PS752 aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), doborât la 8 ianuarie înainte de zori după ce a decolat de la Teheran.

Joi şi vineri, Organizaţia Aviaţiei Civile iraniene şi Guvernul au negat ipoteza potrivt căreia avionul ar fi fost doborât de o rachetă, avansată încă de miercuri de Ottawa.

Cele 176 de persoane de la bordul avionului - majoritatea iranieni şi canadieni - au murit în catastrofă.

Anunţul cu privire la vina forţelor armate a creat un şoc în Iran şi un val de indignare.

O ceremonie de omagiere a victimelor la o universitate din Teheran s-a transformat sâmbătă seara într-o manifestaţie împotriva autorităţilor, unde s-a strigat ”Moarte mincinoşilor” şi care a fost dispersată de poliţie.

Adunări ale furiei - de o amploare dificil de evaluat - au avut loc din nou duminică seara la Teheran, potrivit unor înregistrări video publicate pe reţele de socializare, care nu au putut fi autentificate imediat.

Sursa : news.ro

Nancy Pelosi consideră că există ”suficiente probe” în vederea destituirii lui Donald Trump... Imaginile care au făcut înconjurul lumii. Ce fac autoritățile din Australia pentru a salva animalele care au supraviețui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x