Antena Căutare

Teroristul kamikaze de la Burgas ar fi venit din Belgia si suferea de tulburari psihice

Itele atentatului de la Burgas incep sa se descalceasca. Autoritatile bulgare sunt aproape sigure ca autorul atacului venea din Belgia.  Mai mult, era chiar cetatean belgian, noteaza presa de la Sofia, pe baza unor surse din cadrul anchetei. Cercetarile scot la iveala si un amanunt socant. Autorul atacului sinucigas soldat cu moartea a sapte persoane suferea de tulburari psihice.

Conform presei bulgare, presupusul autor al atentatului de la Burgas ar fi venit din Belgia si ar fi fost cetatean al acestei tari, potrivit unei noi piste a anchetei in cazul atacului de la 18 iulie din Bulgaria. Astfel, potrivit cotidianului Bulgarian Telegraph, care citeaza surse proprii in investigarea cazului, bazele de date ale Belgiei sunt verificate in detaliu.

Intre timp, mai multe agentii de stiri citeaza site-ul Besove din Burgas, conform caruia autopsia cadavrului presupusului autor arata ca acesta ar fi fost retardat. Site-ul confirma informatiile anterioare conform carora presupusul agresor ar fi fost folosit pentru a transporta explozibilul, fara a fi constient ca urma sa fie una dintre victimele atentatului, in timp ce explozibilul ar fi fost detonat de la distanta de adevaratul terorist, care este inca in libertate.

O israelianca, al carei sot a murit in explozie, povesteste ca presupusul agresor ar fi incercat sa mute bagajele unora dintre turistii israelieni pentru a-si plasa rucsacurile pe care le avea asupra sa, iar sotul ei a refuzat sa isi mute bagajele, moment in care s-ar fi produs explozia.

Anterior s-au vehiculat de asemenea informatii conform carora presupusl autor al tentatului ar fi vorbit fluent limba rusa, fiind citat un sofer de taxi care l-a transportat din orasul Ravda la Pomorie. In opinia unor experti, analisti politici si jurnalisti, Ministerul bulgar de Interne ar oferi insa piste false unor reprezentanti ai presei pentru a evita obstructionarea anchetei si tensiunile sociale.

La 18 iulie, un autobuz cu turisti israelieni, a explodat la aeroportul Sarafovo, in apropiere de Burgas, provocand moartea a cinci israelieni si a soferului de nationalitate bulgara.

Comisia Europeana este in continuare "foarte preocupata" de atacurile impotriva democratiei in Romania... Casa Alba: Raidurile aeriene din Siria confirma "perversitatea" regimului Assad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x