Antena Căutare

The Independent: Incercarea lipsita de onoare a lui Sarkozy de a hartui romii din Franta, un esec

Incercarea lipsita de onoare a presedintelui francez de a hartui romii din Franta a fost un esec, intrucat romii repatriati in Bulgaria si Romania s-au intors si traiesc in conditii mai dure, informeaza The Independent. Iar partea cea mai tragica, sustin jurnalistii britanici, este ca Nicolas Sarkozy stia ce se va intampla.



In ciuda criticilor internationale fata de hartuirea celei mai mari minoritati din Europa, aproape 500 de tabere de romi au fost demolate si 10.000 de membri ai acestei etnii au fost repatriati in Romania si Bulgaria.

Adultii au ramas fara locurile de munca, copiii si-au intrerupt scoala, accesul la apa si electricitate a fost taiat, iar programele de vaccinare oprite. In plus, presiunea si intimidarile din partea autoritatilor au crescut, tabere ale romilor fiind atacate cu cocteiluri Molotov.

Jurnalistii britanici mai sustin ca presedintele francez a incercat, prin intermediul acestor masuri, sa atraga atentia presei si sa-si creasca popularitatea.

Foto: EPA/Intact Images

UPDATE! Egipt: Procesul lui Mubarak, reluat pe 15 august... Sora lui Mark Zuckerberg pleaca de la Facebook pentru a-si face propria companie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x