Antena Căutare

Traditie in Japonia: Lupta cu boabe de soia

La vremuri noi. obiceiuri vechi. Cel putin asa este in Japonia. Un stravechi ritual japonez ii distreaza teribil pe tinerii din arhipelag. Acestia se lupta cu boabe de soia, dupa modelul bataliilor cu rosii sau portocale, de prin sudul Europei.

Potrivit traditiei, ritualul boabelor de soia se desfasura in temple, inaintea primaverii. Participantii nu primeau mai mult de un pumn de boabe prajite pe care le aruncau, in mod ceremonial, pentru a alunga demonii. De-a lungul timpului insa ritualul a suferit cateva modificari.

Chiar daca petrecerea este insufletita de cativa organizatori costumati in demoni, participantii nu-si propun sa indeparteze duhurile rele ci, in primul rand, stresul acumulat intr-un an de zile.

Cel care a renascut si adaptat stravechiul festival spune ca ideea i-a venit de la binecunoscuta Tomatina, "razboiul rosiilor" din Spania.

Fiecare participant a primit ochelari de protectie si doua kilograme de boabe. Confruntarea a durat doua ore, cu pauze pentru refacerea rezervelor de munitie.

La festival au participat 800 de persoane, cu 200 mai multe ca anul trecut, dar inca departe de zecile de mii de combatanti de la Tomatina.

Revista "Globe": Ducesa de Cambridge ar avea o tumoare pe creier!... Mexic: Protest inedit impotriva coridei. Zeci de tineri s-au machiat cu vopsea rosie si s-au intins, dezbracati, pe pava...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x