Antena Căutare

Tragedia din SPANIA: Mecanicul care a provocat accidentul feroviar soldat cu 79 de morti vorbea la telefon in momentul impactului

Anchetatorii tragediei produse din Spania au dezvaluit ca in momentul accidentului feroviar, soldat cu79 de persoane decedate, trenul circula cu 153 de kilometri pe ora pe un sector cu viteza limitata, iar mecanicul vorbea la telefon.  

Ancheta asupra cutiilor negre ale trenului care a deraiat pe 27 iulie, in apropiere de Santiago de Compostela, a scos la iveala primele elemente ce au cauzat tragedia.

Potrivit anchetatorilor, o eroare umana a dus la moartea a 79 de oameni, iar alti 142 au fost raniti.

"Cu cativa kilometri inainte de producerea deraierii, trenul rula cu 192 de kilometri pe ora, dar frana a fost actionata cu cateva secunde inaintea impactului", precizeaza anchetatorii.

"Mecanicul de locomotiva vorbea la telefon in momentul accidentului, cu un angajat al Renfe, cel mai probabil un controlor de trafic care ii oferea indicatii despre traseu. De asemenea, se pare ca verifica un plan de parcurs in format tiparit", au mai spus acestia.

Acesta este cel mai grav accident feroviar din ultimii 40 de ani din Peninsula si cel mai tragic din Europa in 2013

Bradley Manning, "Cartita" WikiLeaks, a fost gasit vinovat de spionaj... Hong Kong: Un Galaxy S4 a provocat un incendiu devastator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x