Căutare Live

Trump sugerează că kurzii eliberează voit ”câţiva” prizonieri jihadişti, pentru a-l obliga să implice SUA în nordul Siriei, de unde Washingtonul încearcă să-şi retragă trupele

Donald Trump a emis luni ipoteza potrivit căreia kurzii eliberează voit ”câţiva” prozonieri din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), cu scopul de a obliga Statele Unite să se implice pe teren, de unde Washingtonul încearcă să-şi retragă trupele, relatează AFP.

Donald Trump a emis luni ipoteza potrivit căreia kurzii eliberează voit ”câţiva” prozonieri din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), cu scopul de a obliga Statele Unite să se implice pe teren, de unde Washingtonul încearcă să-şi retragă trupele, relatează AFP.

”Kurzii ar putea să fie pe cale să elibereze câţiva (prizonieri jihadişti) pentru a ne forţa să ne implicăm”, a scris pe Twitter locatarul Casei Albe.

Trump dă asigurări că aceşti jihadişti ar putea să fie ”prinşi din nou uşor de Turcia sau ţările europene, din care mulţi sunt originari, dar ei trebuie să acţioneze repede”.

”Noi nu ne vom angaja în alt război între oameni care luptă între ei de 200 de ani”, a argumentat locatarul Casei Abe.

”Oare oamenii chiar cred că ar trebui să intrăm în război împotriva Turciei care este membră a NATO? Războaiele fără sfârşit se vor termina!”, adaugă el.

Autorităţile kurde au anunţat duminică faptul că aproape 800 de rude lae unor jihadişti străini SI au fugit dintr-o tabără de deplasaţi, aflată în apropierea locului luptelor.

Ofensiva turcă împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă, în nordul Siriei - lansată după anunţarea retragerii militarilor americani din sector - provoacă o îngrijorare puternică în legătură cu o posibilă reapariţie a grupării jihadiste, prin evadarea unor membri SI prizonieri ai kurzilor.

Trump consideră că ”Europa are ocazia să recupereze prizonierii din Statul Islamic, dar nu vrea (să-şi asume) costul”.

El şi-a reiterat de asemenea ameninţările cu sancţionarea Ankarei.

”Sancţiuni mari împotriva Turciei sosesc”, a avertizat el.

Sursa : news.ro

Spania emite un nou mandat european şi internaţional de arestare pe numele lui Puigdemont; Sanchez îndeamnă la ”dialog”... UE condamnă operaţiunea turcă în Siria şi pregăteşte sancţionarea Ankarei din cauza forajelor ilegale din largul Ciprulu...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri