Antena Căutare

Turcia a aprobat constructia gazoductului South Stream prin apele sale teritoriale

Turcia a acordat miercuri Rusiei permisiunea ca viitorul gazoduct South Stream sa ii tranziteze apele teritoriale, informeaza Reuters. Astfel Moscova obtine ultimul element care lipsea pentru concretizarea proiectului de furnizare a gazelor catre Europa. Proiectul rusesc este concurentul gazoductului Nabucco, sustinut de UE.







Ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz, a acordat Rusiei permisiunea de a construi South Stream in apele teritoriale ale Turciei, in timp ce directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat ca grupul va prelungi doua acorduri pe termen lung care vor majora livrarile catre Turcia cu 2 miliarde de metri cubi, la 27 de miliarde de metri cubi pe an.

Aceste livrari vor include 3 miliarde de metri cubi de gaze care vor fi livrate printr-o conducta care tranziteaza Ucraina, Romania si Bulgaria. Turcia intentiona initial sa reduca achizitiile de gaze prin aceasta conducta.

Miller s-a intalnit marti cu Yildiz la Ankara si nu este clar daca Gazprom a facut concesii pentru a obtine acordul destinat South Stream.

Analistii cred ca proiectul South Stream, pentru care Gazprom a alocat 10 miliarde de euro (13,1 miliarde dolari) in programul de investitii aferent perioadei 2012-2014, este prea costisitor si motivat politic, pentru cresterea influentei in Europa.

sursa: Antena3

VIDEO! SUA: Talhar, facut knock out... Membrii familiei spaniole si-au facut publice veniturile. Vezi cat castiga capetele incoronate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x