Antena Căutare

Ucraina: Iulia Timosenko, cercetata pentru abuz de putere, a fost consemnata la domiciliu

Sunt vremuri grele pentru Iulia Timosenko, fostul premier al Ucrainei. Parchetul general de la Kiev a decis consemnarea ei la domiciliu, fiind cercetata pentru abuz de putere. Iulia Timosenko e suspectata ca ar fi utilizat ilegal fonduri de aproape 290 de milioane de dolari din buget.

"Timosenko este vizata de o ancheta pentru abuz de putere agravat. Iulia Timosenko este consemnata la domiciliu", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului, Iuri Boicenko, potrivit AFP.

Fostul premier sustine insa ca banii sunt in continuare in vistieria statului si a dat de inteles ca este o victima a factiunii pro-ruse care conduce acum Ucraina. Daca va fi inculpata oficial, Timosenko risca peste sapte ani de inchisoare.

"Teroarea Parchetului general impotriva opozitiei continua", a declarat Timosenko intr-un comunicat. "Tocmai am aflat de la anchetatori ca sunt vizata de o ancheta penala pentru ca am comis o infractiune grava, folosind fonduri destinate mediului pentru a plati pensii in timpul crizei", a adaugat ea.

In luna mai, Parchetul ucrainean a demarat o prima ancheta impotriva lui Timosenko, pentru tentativa de corupere a judecatorilor Curtii Supreme. Potrivit anchetatorilor, ea ar incercat in 2003 sa dea mita pentru a obtine eliberarea unor apropiati si fosti colaboratori.

Sotia teroristului sinucigas din Stockholm, acuzata ca l-a transformat intr-un fanatic religios... Fondatorul Facebook, desemnat “Omul anului 2010” de revista Time...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x