Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un celebru scriitor se afla în mijlocul unui scandal! Bărbatul este anchetat pentru pedofilie, după ce o victimă și-a făcut publică trauma

Un celebru scriitor francez este anchetat de Parchetul din Paris pentru viol săvârşit asupra unui minor. Investigaţia a pornit la o zi după apariţia pe piaţă a unei cărţi în care acesta este acuzat de pedofilie.

Un celebru scriitor se afla în mijlocul unui scandal! Bărbatul este anchetat pentru pedofilie, după ce o victimă și-a făcut publică trauma

Scriitoarea Vanessa Springora a lansat o carte în care aceasta descrie relaţia pe care a avut-o la vârsta de 14 ani, moment la care era minoră, cu scriitorul Gabriel Matzneff, pe atunci în vârstă de 50 de ani.

Investigația va viza și identificarea eventualelor victime care ar fi putut trece prin acest lucru atât la nivel internațional, cât și în străinătate” , a declarat procurorul care se ocupă de caz.

Scriitorul acuzat, acum în vârstă de 83 de ani, Gabriel Matzneff, a fost recompensat de-a lungul carierei cu titlul de ofițer al Ordinului Artelor și Literelor și cu premiul Renaudot pentru un eseu în anul 2013. Acesta se afla în centrul atenției de câteva zile cu privire la relațiile sale cu mai mulți minori.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă, pentru "violarea unui minor de 14 ani", faptă pedepsită în Franţa cu până la 20 de ani de închisoare.

Recomandari