Antena Căutare

Un ”jihadist blocat” în zona-tampon dintre Turcia şi Grecia urmează să fie trimis în SUA, anunţă Guvernul turc

Un american suspectat că a luptat în cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) - blocat de mai multe zile în zona-tampon (”no-man's-land”) dintre Turcia şi Grecia - urmează să fie trimis în Statele Unite, a anunţat joi Ankara, relatează AFP.

”Proceduri necesare în vederea trimiterii înapoi în America a unui combatant terorist au început după ce partea americană s-a angajat să accepte întoarcerea acestuia în ţară şi să-i funizeze un document de călătorie”, a anunţat Ministerul turc de Interne, citat de agenţia turcă de presă de stat Anadolu.

Bărbatul - identificat de presa turcă drept un american de origine iordaniană - a fost condus luni la un post de frontieră cu Grecia, în provincia Edirne, în nord-vestul Turciei, în vederea expluzării.

left an member at the Greek border. , like the rest of , refuses to accept these western ISIS members that were captured in .

— Ali Özkök (@Ozkok_A)

Însă poliţia greacă i-a interzis intrarea pe teritoriul său, iar bărbatul a rămas blocat în zona-tampon de la frontieră.

Potrivit presei turce, jandarmi turci îi dau să mănânce şi să bea de luni, iar la căderea nopţii îl lasă să doarmă într-un vehicul, înainte să-l trimită, în zori, către ermetica frontieră greacă.

Anunţul Ministerului turc de Interne are loc la o zi după o întâlnire, la Washington, între preşedinţii turc Recep Tayyip Erdogan şi american Donald Trump.

Turcia a început luni să expulzeze presupuşi membri SI pe care-i deţine.

Potrivit cotidianului Hürriyet, Ankara intenţionează ca, într-o primă etapă, să expulzeze 959 de persoane - dintre care aproape 600 sunt irakieni şi sirieni -, dar şi aproximativ 30 de cetăţeni ai unor ţări europene.

Ankara afirmă că deţine aproximativ 1.500 de presupuşi membri SI, dar şi membri ai familiilor acestora.

Turcia - suspectată mult timp de faptul că a lăsat jihadişti să-i traverseze frontiera pentru a se duce în Siria, de la începutul războiului care devastează această ţară din 2011 - a fost însângerată de mai multe atentate comise de SI şi s-a alăturat în 2015 coaliţiei antijihadiste conduse de americani.

Sursa : news.ro

Israelul anunţă asasinarea altui lider al grupării islamiste palestiniene Jihadului Islamic, Rasmi Abu Malhous, înaintea... Atentat sângeros în capitala afgană Khabul!Cel puţin 12 persoane au murit, printre care şi copii, iar alte câteva zeci a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x