Antena Căutare

Sistemul de învățământ ROMÂNESC s-ar putea schimba! Părinții vor fi REVOLTAȚI când vor afla ce se va întâmpla!

Sistemul de educație va avea de beneficiat în urma deciziei Comisiei Europene de a introduce în școli un sistem nou de învățare digitală, numit SELFIE

Sistemul de educație va avea de beneficiat în urma deciziei Comisiei Europene de a introduce în școli un sistem nou de învățare digitală, numit SELFIE.

În 90% din meseriile din viitor, oamenii vor avea nevoie de abilități digitale. Problema este că 43% din europeni nu au o bază de cunoștințe care să le ofere aceste abilități. Tocmai de aceea, Comisia Europeană a decis să creeze sistemul SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies/Reflecția de sine asupra utilizării tehnologiilor educative inovative), care îi va ajuta pe elevi și profesori să își dezvolte abilitățile digitale.

Sistemul a fost testat la sfârșitul anului 2017, în 650 de școli din 14 țări europene, iar rezultatele s-au dovedit promițătoare. Peste 76 de milioane de elevi și profesori din 250.000 de școli vor putea beneficia de el. Este disponibil în 24 de limbi europene, dar urmează să fie tradus în mai multe.

Instituțiile de învățământ care vor să adopte sistemul SELFIE trebuie să se înscrie pe platforma online mai întâi. Scopul celor din Comisia Europeană este ca SELFIE să ajungă la un milion de elevi și profesori până la sfârșitul anului 2019.

Odată ce o școală sau un liceu începe să folosească sistemul, toți elevii, profesorii și liderii săi sunt puși să analizeze o serie de afirmații scurte – activitate care nu durează mai mult de 30 de minute. Ulterior, instituția primește un raport personalizat cu rezultatele din urma analizării afirmațiilor. În baza acestui raport, membrii școlii sau liceului pot discuta pașii necesari pentru a îmbunătăți utilizarea tehnologiilor digitale în cadrul orelor de curs.

Epava avionului care s-a prăbuşit în Indonezia a fost localizată! Surpriză de proporții!... Decizie neașteptată! Regina Elisabeta a II-a a făcut anunțul! Care este data în care va ABDICA de la tron și cine îi va ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x