Antena Căutare

UPDATE! Sperante la Fukushima: Un cablu electric a fost conectat la reactorul numarul 2

Japonezii au crezut azi-noapte timp de cateva ore, ca sunt martorii unui miracol. Armata a anuntat ca a gasit un supravietuitor sub daramaturi, la opt zile dupa devastatorul cutremur. Stirea era, insa, incorecta: barbatul ramasese blocat in ruine doar cu putin timp in urma. Vesti ceva mai bune vin, insa, de la centrala Fukusima: tehnicienii ar putea restabili, chiar astazi, alimentarea cu curent electric, cel putin la unele reactoare. Situatia centralei ramane, totusi, critica: acoperisurile reactoarelor 5 si 6 au fost strapunse controlat, pentru a se preveni exploziile de gaze care au avariat celelalte unitati. Potrivit autoritatilor, bilantul catastrofei din Japonia a trecut de 18.000 de morti si disparuti.

UPDATE 15:40. Particule de iod radioactiv au fost depistate, sambata, in apa de la robinet din Tokyo, pentru prima data de la inceputul crizei nucleare japoneze, anunta AFP, citand agentia de stiri nipona Kyodo.


Tot sambata, nivele anormale de radioactivitate au fost semnalate in produse alimentare precum lapte sau spanac din zona apropiata centralei de la Fukushima.


UPDATE 12:05.


UPDATE 11:50.
Un cablu electric a fost conectat la reactorul numarul 2 al centralei Fukushima din nord-estul Japoniei, pentru repornirea sistemelor de racire, dar curentul electric nu a fost inca restabilit, a anuntat sambata Agentia pentru siguranta nucleara, citata de AFP.

UPDATE 10:50.



UPDATE 10:45.


Incepand de joi, elicoptere si camioane cisterna ale armatei au intervenit pentru a incerca sa umple cu apa bazinele de stocare a combustibilului uzat, in special cel al reactorului numarul 3, care ridica cele mai mari probleme.

UPDATE 10:35.
Japonia a anuntat ca a fost descoperit un nivel crescut de radiatii in lapte si spanac. Norul radioactiv a ajuns deja in Statele Unite, in California. Un aparat de masura a detectat o cantitate „minuscula" de radiatii nucleare provenind din Japonia.














UPDATE! Razboi in Libia: Gaddafi a chemat poporul la lupta... Armata libiana, depasita numeric si tehnologic de fortele coalitiei internationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x