Antena Căutare

UPDATE! Ungaria: peretii rezervorului de noroi rosu au fost stabilizati. Riscurile unei a doua deversari s-au redus

Riscul ca peretii rezervorului care a provocat dezastrul sa cedeze din nou a fost indepartat. Totusi, imaginile venite de pe Dunare sunt infricosatoare. Jumatate de fluviu este rosu ca sangele. Si totul vine spre Romania. Iar pentru prima data, autoritatile noastre incep sa spuna ca situatia este ingrijoratoare.

UPDATE


"Fisura de pe partea de nord a rezervorului nu a mai inaintat, se fac reparatii si nu am identificat noi fisuri", a precizat Tibor Dobson, care a subliniat ca un nou dig este in constructie la Kolontar. Fundatia acestuia a fost realizata sambata, iar duminica zeci de muncitori lucrau la extinderea si inaltarea digului, a precizat el, afirmand ca vremea frumoasa favorizeaza lucrarile.






Deocamdata se stie ca in Romania unda de poluare va intra pe la Bazias. Pe teritoriul Romaniei fluviul trece prin 17 orase in care traiesc un milion de oameni. Municipiul Drobeta Turnu Severin ar putea fi cel mai afectat. Toti cei 100 de mii de locuitori beau apa si se spala cu apa Dunarii.

Deocamdata, situatia nu a devenit critica in ceea ce priveste tara noastra. La Bazias s-au luat probe din Dunare la intervale constante de timp si alcalinitatea apei este in limitele normale. Problemele vor interveni in momentul in care ar ceda peretii rezervorului. Atunci, alte 500 000 de tone de reziduuri s-ar revarsa in Dunare si nimeni nu va mai putea face nimic pentru a stavili puhoiul de otrava, care s-ar indrepta spre tara noastra.

VIDEO! Explozie pe un feribot, in Marea Baltica... Pedepse drastice pentru poluarea Dunarii cu noroi toxic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x