Antena Căutare

UPDATE! Violente la Atena, in timpul vizitei cancelarului german Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a sosit, marti, la Atena, in prima vizita oficiala de la declansarea crizei in Grecia. Autoritatile au luat masuri dure de securitate, avand in vedere protestele violente din ultima vreme.

UPDATE 16.50: In timpul intalnirii cu premierul grec, cancelarul german a declarat ca Grecia si Germania sunt doua tari partenere si prietene. Mai mult, Merkel a afirmat ca Grecia face progrese in fiecare zi, insa mai sunt pasi de facut. "Ma bucur ca am ajuns la Atena", a spus Angela Merkel.

Cancelarul german a precizat ca nimic nu poate fi rezolvat peste noapte, dar ca este convinsa ca tratamentul dur este cel mai dur. "Calea dura pe care este acum Grecia va da roade", a mai adaugat Merkel.

UPDATE 14.55: Zeci de mii de protestatari s-au strans in fata Parlamentului elen, unde au scris pe un drapel urias al Germaniei: "Angela, nu esti bine venita!". Mai multi manifestanti au inceput sa arunce cu pietre in fortele de ordine.

Martorii oculari au relatat ca politia a retinut preventiv cateva persoane, considerate instigatoare, iar 26 de protestari au fost arestati in Piata Syntagma. Printre ei, se afla si 12 studenti, membri ai Retelei de Solidaritate, care aveau megafoane si banere anti Merkel.

Angela Merker doreste sa-si arate sprijinul fata de guvernul conservator Antonis Samaras in incercarea de a impune noi masuri de austeritate in scopul de a obtine o noua transa de ajutor financiar international.

Autoritatile au impus masuri de securitate pentru vizita de marti dupa-amiaza. Astfel, mai bine de 6.500 de politisti patruleaza pe strazile din centrul Atenei, iar mai multe strazi au fost inchise.

De aproape trei ani, Atena se confrunta cu protestele din ce in ce mai violente ale grecilor care invinuiesc Germania pentru situatia dificila a tarii. Rata somajului a atins 24%, iar numarul cazurilor de coruptie si suicid este in continua crestere.

FOTO: EPA / Intact Images

GALERIE FOTO! Editarea in Photoshop, noua "arma" a Revolutiei din Siria. Cum se prelucreaza "dramele"... Turcia se pregateste de razboi cu Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x