Antena Căutare

Val de atentate in Irak: zeci de morti si sute de raniti

Cel putin 59 de persoane au fost ucise si aproape 200 ranite, intr-o serie de atentate cu bomba si atacuri armate comise miercuri, la Bagdad si in alte sase orase din Irak, in timp ce comunitatea se pregatea pentru comemorarea a un an de la moartea unuia dintre cei mai importanti imami.

Militantii extremisti sunniti, care ii considera pe pelerinii siiti eretici, si-au intensificat atacurile impotriva acestora, in special cu prilejul sarbatorilor religioase cand se reunesc foarte multi credinciosi in Irak.

In total, cel putin 40 de atacuri s-au inregistrat miercuri la Bagdad, Hilla Kerbala, Azizia, Balad, Baaquba (in centrul Irakului) si Mosul (nord). Dintre acestea 18 au fost cu masina capcana, 17 cu alte bombe, alte cinci cu arme de mana.

Atacul cel mai violent a avut loc la Hilla (la 95 de kilometri sud de Bagdad), unde doua masini-capcana au provocat moartea a 19 persoane si ranirea altor 38. La Bagdad, unde s-au inregistrat cel putin zece atacuri, bilantul este de cel putin 19 morti si 40 de raniti.

Foto: Intactimages / EPA

Marile companii Apple si Google ne pun in pericol dreptul la intimitate?... Socant! O femeie e impinsa pe liniile de metrou!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x