Antena Căutare

VEZI cele mai bune fotografii de presa din 2010!

Juriul concursului international de fotografie World Press Photo a premiat astazi cei mai buni fotografi profesionisti de presa ai anului 2010. Premiul cel mare a fost obtinut de fotografa de origine sud-africana Jodi Bieber, pentru fotografia care a imortalizat-o pe Bibi Aisha, tanara afgana care a fugit din casa sotului sau din cauza abuzurilor fizice.

Dupa un proces in care s-au aplicat legile talibane, tanara a fost mutilata de sotul sau, acesta taindu-i nasul si urechile. Fotografia a facut inconjurul lumii dupa ce a fost publicata pe coperta publicatiei Time in luna august a anului trecut.

Jodi Bieber este premiata pentru a noua oara in cadrul World Press Photo si este cea de-al doilea fotograf de origine sud-africana care primeste cel mai important premiu in cadrul acestui concurs, se arata intr-un comunicat de presa emis de organizatori.

"Aceasta poate sa devina una dintre acele fotografii - si avem parte poate doar de zece toata viata - despre care cineva spune "Stii, fotografia cu fata aceea..." si stii exact despre care imagine este vorba", a spus presedintele juriului, David Burnett.

VEZI aici cele mai bune fotografii de presă ale anului 2010!

Juriul a premiat 56 de fotografi din 23 de tari: Australia, Bangladesh, Brazil, Canada, China, Danemarca, Franta, Germania, Haiti, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Polonia, Africa de Sud si SUA. Toto anul acesta a fost atins un numar record de 108.059 de fotografii inscrise in concurs, iesite din mainile a 5.847 de fotografi.

In cadrul concursului, juriul a decis sa ofere si o mentiune speciala pentru o serie de 12 fotografii care au surprins momentul eliberarii minerilor chilieni care au petrecut 69 de zile captivi in subteran, inainte de a scosi la suprafata pe 13 octombrie 2010.

Sursa: Jurnalul National

Foto: telegraph.co.uk

DOSAR: Cine este Omar Suleiman, omul din umbra desemnat sa conduca tranzitia din Egipt... Sarkozy: Multiculturalismul reprezinta un esec in Franta si intreaga Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x