Antena Căutare

VIDEO / Haos la "Love Parade": 19 morti si 340 de raniti

Final tragic pentru editia din acest an a Love Parade din Germania. 19 oameni au murit si 340 au fost raniti intr-o uriasa busculada, dupa ce initial au fost anuntati minimum 10 morti. Din motive inca neclare, panica a cuprins multimea blocata intr-un tunel de acces spre locul paradei. La eveniment erau asteptati peste un milion de spectatori.


Asa ca acum trei ani, parada s-a mutat in vestul Germaniei. La inceputul acestei editii, totul parea sa decurga normal. Dar apoi, dintr-o data, haosul a pus stapanire pe multime.

Busculada s-a produs in zona unui tunel, singura intrare in gara dezafectata unde avea loc parada. Se pare ca politia a inchis accesul, deoarece gara era deja supraaglomerata. Inghesuiala din tunel a devenit insuportabila, oamenii au fost cuprinsi de panica si au fost pur si simplu striviti. Altii s-au ranit grav dupa ce au incercat sa scape, sarind de pe garduri de cativa metri.

Spectacolul nu a fost intrerupt imediat, de teama unor noi incidente. Din cauza aglomeratiei, chiar si echipele de salvare au ajuns cu greu la cei ce aveau nevoie de ajutor. In cele din urma, toti ranitii au fost dusi la spital.

Cancelarul Angela Merkel si-a exprimat compasiunea pentru victime, iar sefa guvernului regional s-a deplasat la locul tragediei si a promis o ancheta amanuntita asupra cauzelor.

Accidentul este cel mai grav de acest gen dupa anul 2000, cand noua oameni si-au pierdut viata in imprejurari asemanatoare la un festival de rock din Danemarca.

Grecia: Traficul aerian a fost reluat dupa ce greva a fost declarata ilegala... Ancheta in cazul Love Parade: Cadavrele victimelor, gasite in afara tunelului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x