Antena Căutare

VIDEO! Marturiile infioratoare ale repatriatilor romani din iadul sirian

Romanii din Siria cer cu lacrimi in ochi sa se intoarca acasa. 14 mii de oameni se tem ca in orice moment un glont ratacit sau un obuz le-ar putea curma viata. Cativa norocosi au reusit sa fuga din iadul sirian, iar povestile lor sunt cutremuratoare.

Mii de romani au fost prinsi in mijlocul conflictului sangeros din Siria. Cativa dintre ei, mai norocosi, au reusit sa se refugieze in Romania. Marturiile lor sunt de-a dreptul infioratoare:

"Traiam cu armata pe strazi, cu tancuri, deci nu puteam sa mergem sa luam o paine. Ma duceam cu fetita sa luam o paine si nu puteam sa traversam strada, pentru ca erau lunetisti peste tot, pe toate blocurile", povesteste Gabriela Mgharbel, unul dintre cetatenii romani repatriati din Siria.

"Duceam copiii la scoala de manuta si trageau dupa noi, ne refugiam in scoala... Am ramas fara apa cateva saptamani bune, am ramas fara curent , fara telefoane mobile , fara internet, deci internetul era un lux", isi aminteste cu lacrimi in ochii Gabriela.



Dupa luni intregi de chin si suferinta, au reusit sa ceara ajutorul Ambasadei romane din Damasc: "Am gasit o masina care ne-a dus la un autocar si acela plin de oameni care vroiau sa fuga pentru ca era foarte greu sa fugi. Ne-am urcat si ne-au pus sa tragem perdelele ca sa nu fim vazuti si sa creada armata ca e gol si asa am iesit din Homs, ca niste infractori."

Au ajuns in Romania fara nimic, iar acum trebuie sa inceapa o noua viata, de la zero. De la inceputul conflictului din Siria, peste 17 mii de oameni au murit.

Foto: EPA/ Intact Images

Japonia a repornit primul reactor nuclear de la Fukushima... Romania, tara cu cei mai multi angajati la Jocurile Olimpice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x