Curiozitatea face parte din natura umană, însă există anumite momente când cel mai bine ar fi să ne-o reprimăm. Spre exemplu, atunci când asistăm la un incident în urma căruia cineva suferă o accidentare gravă sau își pierde viața; cum ar fi accidentele auto. Un polițist din Germania este numit erou după ce a început să-i confrunte pe cei care opreau mașinile pentru a fotografia un accident mortal.
Dacă înainte metodele tehnologice de capturare a imaginilor nu erau la îndemâna oricui – nu toată lumea căra aparate sau camere foto după ea – în zilele noastre pozatul sau filmatul au devenit a doua noastră natură. Însă, în cazul accidentelor auto, acest lucru poate să fie periculos atât pentru cei care filmează, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.
Un polițist din Germania s-a hotărât să învețe o lecție pe cei care încetineau în dreptul unui accident pe autostradă soldat cu decese, așa că i-a invitat să arunce o privire detaliată la scena morbidă, pentru a-și satisface pe deplin curiozitatea morbidă.
„Vrei să vezi oameni morți?” îl întreabă acesta pe un curios. „Sunt întiși acolo pe jos? Vrei să vii să vezi? Hai!” continuă polițistul. „Nu? Nu vrei să-l vezi? Atunci de ce faci poze?”
„Acum va trebui să plătești 128,5 euro pentru că ai folosit telefonul pentru a face poze”, îi spune polițistul privitorului, după care îl ceartă: „Să-ți fie rușine!” Apoi repetă confruntarea și cu alți șoferi, în speranța că aceștia din urmă vor învăța o lecție de aici.
Una dintre modificările recente ale Codului Rutier din România privește folosirea telefonului (sau a altui dispozitiv de înregistrare de imagine) în timpul condusului; această activitate este considerată acum contravenție de clasa a III-a și se pedepsește cu amendă serioasă.