Antena Căutare

VIDEO! Sobolani si rame, hrana unui detinut dintr-un lagar de munca din Coreea de Nord

In timp ce fostul dictator al Coreei de Nord, Kim Jong-IL, a fost imbracat in obisnuita sa tunica de culoare kaki si asezat intr-un sicriu de sticla, inconjurat de numeroase flori rosii si albe, in mausoleul Kumsusan din Phenian, refugiații nord-coreeni isi amintesc despre anii de groaza trați in lagarele de munca.

Kang Cheol-hwan este supraviețuitorul unuia dintre lagarele Coreei de Nord. El a povestit cum a fost incarcerat timp de zece ani in Lagarul 15, in Zodok, unul dintre cele mai bine pazite secrete ale regimului comunist din Coreea de Nord, relateaza BBC.

"Era o viața de munca silnica (...) o treime din prizonierii noi mureau. Eram atat de infometati incat mancam sobolani și rame ca sa supravietuim", povesteste Cheol-hwan, care a fost inchis pentru "crime politice" comise de familia sa.

Cei care au supraviețuit incarcerarilor din lagarele nord-coreene povestesc despre tortura și modul in care erau tratați cei care nu se supuneau.

Conform Amnesty International, care a fotografiat cu ajutorul satelitilor aceste lagare, taberele s-au marit, semn ca tot mai multi oameni sunt adusi acolo.

Sursa: Antena3.ro

Siria ii pedepseste cu moartea pe cei care se alatura "grupurilor teroriste"... A pledat vinovat pentru ca fiica lui sa nu depuna marturie in instanta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x