Antena Căutare

VIDEO SOCANT! O calugarita tibetana si-a dat foc pentru a protesta impotriva Chinei

Imaginea surprinde momentul in care Palden Choetso, de 35 de ani, isi da foc pe o strada din China, in semn de protest fata de tratamentul pe care il aplica Tibetului. Materialul video, a carui autenticitate nu a putut fi verificata, ar fi fost filmat de un grup de studenti care militeaza pentru eliberarea Tibetului, scrie Daily Mail.

Acesta este ultimul astfel de incident din acest an, calugarita fiind cea de-a doua femeie care a adoptat aceasta actiune extrema. Actele disperate de auto-incendiere au inceput in februarie 2009, cand si-a dat foc calugarul de 27 de ani numit Tapey. De atunci au mai urmat alti unsprezece.

Cei mai multi calugari care s-au auto-incendiat erau foarte tineri: Lobsang Phuntsok - 20ani; Lobsang Kalsang -18 ani; Kalsang Wangchuk - 17 ani; Choephel - 18 ani. Pe 17 octombrie si-a dat foc prima femeie, maica de 20 de ani Tenzin Wangmo, de la manastirea de maici Mamae Deshen Choekhorling.

Actele de auto-incendiere par a fi extreme, dar au captat intr-adevar atentia lumii asupra cererilor lor comune: libertate pentru tibetani, libertate religioasa in particular in Tibet si permisiunea pentru intoarcerea lui Dalai Lama.

"Cati oameni trebuie sa-si mai dea viata", se intreaba Tenzin Chokey, secretar general al Congresului Tinerilor Tibetani. "Sa fie asta metoda? Este prea bland pentru oameni? Daca am avea drept scop independenta, liderii lumii ar trebui sa raspunda vocii poporului tibetan", a mai spus Tenzin Chokey.

Citeste si Jurnalul!

Foto: captura youtube

O britanica de 73 de ani, haituita de o "fantoma-caracatita"... UPDATE! Romanul disparut intr-o zona inundata din Spania a fost gasit mort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x