Antena Căutare

Vulcanul indonezian Merapi, pe cale de a erupe

Indonezia a ridicat gradul de alerta pentru vulcanul Merapi la "eruptie iminenta" si a avertizat satenii din zonele amenintate sa se mute catre zone mai sigure.

Oficialii sunt ingrijoratii de manifestarea recenta a celui mai volatil vulcan indonezian, a carui activitate a crescut semnificativ in week-end, autoritatile dispunand evacuarea tuturor locuitorilor care locuiesc la mai putin de 10 km de acesta. Oficialii au declarat ca aproximativ 500 de cutremure vulcanice au fost inregistrate pe munte, in week-end.

"Magma a fost impinsa in sus, ca urmare a energiei seismice si se afla la numai un kilometru de crater," a adaugat un oficial al grupuli de vulcanologi care studiaza situatia.

Merapi a erupt ultima oara in iunie 2006, omorand doi oameni. Acestia au murit in timp ce cautau refugiu intr-un buncar pentru a scapa de norul de gaze si cenusa emise de vulcan.

O eruptie a aceluiasi vulcan in 1994 a ucis 60 de localnici, iar aproximativ 1.300 de oameni au murit intr-o eruptie in 1930.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO: Copii romani, sclavi la cules in Marea Britanie... Franta pierde pana la 400 de milioane de euro pe zi din cauza grevelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x