Antena Căutare

Washington Post: "Romania, un exemplu al erodarii consensului politic si echilibrului puterii"

Ziarul american Washington Post se arata ingrijorat de situatia politica din Romania, publicand un editoriat intitulat "Mutarile represive ale Romaniei" in care critica "erodarea alarmanta a consensului politic si echilibrul puterii".

Potirivit Washington Post, noul premier de stanga, Victor Ponta, a facut presiuni pentru a inlatura orice control aupra Guvernului si a incercat sa forteze indepartarea din functie a presedintelui. Actiunilea sale au alarmat Uniunea Europeana, dar si administratia Obama.

"Mai devreme sau mai tarziu, romanii vor descoperi ca, la fel ca in restul Europei, nu exista o solutie rapida sau usoara pentru problemele economice - mai ales atunci cand aceasta implica scurtcircuitarea democratiei", sustine publicatia.

Intr-o precizare de ordin general care apare pe site-ul cotidianului, se arata ca editorialele reprezinta viziunea Washington Post ca institutie, asa cum este stabilita ea prin dezbaterile intre membrii consiliului editorial.

FOTO: Intact Images

Protest inedit in Germania: Au detonat 200 de paini ca semnal de alarma privind foametea... Astazi este ziua nationala a Frantei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x