Antena Căutare

Zelenski, nou mesaj despre soldații ruși: „Nu sunt luptătorii unei superputeri”. Președintele Ucrainei a spus câți ruși au murit

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj din miezul războiului. Președintele Ucrainei a anunțat un nou bilanț al morților soldaților ruși.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, vorbind la telefon Galerie
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că armata rusă nu va avea linişte în Ucraina | Profimedia

Volodimir Zelenski a anunțat că bilanţul deceselor ruşilor a ajuns la aproximativ 9.000. În același timp, președintele Ucrainei îi numește pe soldații ruși „copii confuzi care au fost folosiţi”, potrivit news.ro.

Președintele Ucrainei a afimrat că poporul pe care îl va conduce nu va înceta să lupte.

„Suntem un popor care într-o săptămână a distrus planurile inamicului. Ei nu vor avea pace aici. Nu vor avea hrană. Nu vor avea niciun moment de linişte. Dacă ei au ajuns undeva, este doar temporar. Îi vom da afară”, a declarat Zelenski, referindu-se la invazia armatelor ruse.

Citește și: Momentul emoționant în care o traducatoare în limba germană a izbucnit în plâns în timpul unui discurs susținut de Zelenski

Volodimir Zelenski: „Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor”

Volodimir Zelenski a afirmat că soldații ruși „nu sunt luptătorii unei superputeri”.

„Aceştia nu sunt luptătorii unei superputeri. Ei sunt copii confuzi care au fost folosiţi”, a spus președintele Ucrainei.

El a menţionat că aproape 9000 de ruși au murit în prima săptămână de război.

“Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”, a mai spus Zelenski, adresându-se armatei ruse.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Cum se apără Ucarina împotriva invaziei rusești

Forţele Armate Ucrainene au anunțat faptul că fac față invaziei rusești cu ajutorul armelor pe care le au in dotare. Ucrainenii folosesc elicoptere, avioane de vânătoare și drone pentru a „răpune” armata Rusiei, potrivit sursei citate în rândurile de mai sus.

Ucraina încearcă să se apere de invazia rușilor cu toate armele pe care le au. Avioanele de vânătoarea ucrainene zboară deasupra Kievului, dar și a mai multor zone a țării. De asemenea, satele care s-au declarat de partea Ucrainei au trimis mai multe arme puternice armatei ucrainene, printre care tipuri de arme anti-aeriene, rachete Stinger și altele de acest gen.

Citește și: Coreea de Sud decide excluderea Rusiei din sistemul SWIFT şi trimite ajutor umanitar Ucrainei

Armata ucraineana a montat deja pe avioanele de vânătoare noul lot de rachete primit din partea țărilor din vest. De asemenea, Ucraina a dezvăluit că a doborât până acum: 11 elicoptere de diferite tipuri, trei avioane de vânătoare Suhoi SU-30CM, două avioane de atac Suhoi Su-25, trei avioane de transport Il-76 care transporta trupe aeropurtate.

Armele cu care Ucraina a reușit „să pună la pământ” inamicii sunt: avioanele de vânătoare Su-27, sistemele antiaeriene S-300 şi BUK M-1, dronele de atac Bayraktar TB2.

În urma conflictului, Forţele Armate Ucrainene au ucis până acum 4.300 de militari ruşi și au distrus mai bine de 140 de tancuri, peste 700 de blindate, 27 de avioane şi 26 de elicoptere.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Momentul emoționant în care o traducatoare în limba germană a izbucnit în plâns în timpul unui discurs susținut de Zelen... Gruparea de hackeri Anonymous a devoalat planurile de invazie ale Rusiei. Când pregătise Rusia atacul asupra Ucrainei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x