Antena Căutare

Plantaţie de canabis descoperită în curtea unei familii din Iași

O plantație de canabis a fost descoperită la Tomești, în curtea unei familii

Procurorii DIICOT Iaşi au reținut pentru o perioadă de 24 de ore un tânăr pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, după ce au descoperit în curtea de lângă casa acestuia o plantaţie de canabis.

În anul 2019, bărbatul a înfiinţat o plantaţie de canabis cu ajutorul soţiei, chiar la adresa la care stau. Cei doi locuiesc împreună cu fiica minoră, în localitatea Tomeşti.

Pe terenul curţii situat în spatele casei, în interiorul unor sere construite din lemn şi acoperită cu folie din plastic, aceștia aveau o plantaţie ilicită de canabis de tip indoor, în scopul recoltării. Drogurile erau destinate atât comercializării, cât şi consumului personal.

"În urma percheziţiei domiciliare, au fost ridicate 3 kilograme de canabis, precum şi alte bunuri şi materiale utilizate în derularea activităţii infracţionale. În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, Alba, Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi", se menţionează într-un comunicat de presă.

Canabisul, ilegal în România

În România, consumul de canabis în scop recreațional este ilegal. Primele dovezi ale utilizării psihoactive a canabisului au fost descoperite pe teritoriul României, în siturile arheologice de la Frumușica și Gurbănești.

Citeşte şi: Canabisul va putea fi folosit de medici, pentru tratarea unor boli grave! Ce anunță specialiștii

Citeşte şi: La acest restaurant mâncarea conține canabis! Planta a fost aprobată pentru consumare în scop recreațional!

Citește și: Este OFICIAL! Încă o țară din Uniunea Europeană a legalizat consumul de canabis

Proiectul Oxigen, care prevede măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în Capitală, pe ordinea de zi a Consiliului Ge... FSLI: Modificarea numărului de ore din planurile-cadru va afecta aproximativ 25.000 de cadre didactice, dar şi pe elevi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x