Căutare Live

Plantaţie de canabis descoperită în curtea unei familii din Iași

O plantație de canabis a fost descoperită la Tomești, în curtea unei familii

Procurorii DIICOT Iaşi au reținut pentru o perioadă de 24 de ore un tânăr pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, după ce au descoperit în curtea de lângă casa acestuia o plantaţie de canabis.

În anul 2019, bărbatul a înfiinţat o plantaţie de canabis cu ajutorul soţiei, chiar la adresa la care stau. Cei doi locuiesc împreună cu fiica minoră, în localitatea Tomeşti.

Pe terenul curţii situat în spatele casei, în interiorul unor sere construite din lemn şi acoperită cu folie din plastic, aceștia aveau o plantaţie ilicită de canabis de tip indoor, în scopul recoltării. Drogurile erau destinate atât comercializării, cât şi consumului personal.

"În urma percheziţiei domiciliare, au fost ridicate 3 kilograme de canabis, precum şi alte bunuri şi materiale utilizate în derularea activităţii infracţionale. În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, Alba, Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi", se menţionează într-un comunicat de presă.

Canabisul, ilegal în România

În România, consumul de canabis în scop recreațional este ilegal. Primele dovezi ale utilizării psihoactive a canabisului au fost descoperite pe teritoriul României, în siturile arheologice de la Frumușica și Gurbănești.

Citeşte şi: Canabisul va putea fi folosit de medici, pentru tratarea unor boli grave! Ce anunță specialiștii

Citeşte şi: La acest restaurant mâncarea conține canabis! Planta a fost aprobată pentru consumare în scop recreațional!

Citește și: Este OFICIAL! Încă o țară din Uniunea Europeană a legalizat consumul de canabis

Ai puterea să nu-ți dea lacrimile? Doamne, cum interpretează acest copilaș faimoasa poezie ”Nu plânge, Maică Românie!”... FSLI: Modificarea numărului de ore din planurile-cadru va afecta aproximativ 25.000 de cadre didactice, dar şi pe elevi...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri