Live acumObservator 06
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana? Adevărul care te va pune pe gânduri

Cannabisul este o varietate a cânepei comune din care se fac frânghii şi saci.

De origine din Asia Centrală, planta se cultiva încă de acum 3.000 de ani în China şi era considerat medicament, având rolul de a lupta împotriva reumatismului şi malariei.

Planta conţine aproape 60 de compuşi chimic ce pot bloca impulsurile nervoase, denumiţi cannabinoizi. Principalul compus este THC (delta-9-tetrahidrocannabinol) care induce mare parte din efectele care au făcut celebră planta de cânepă indiană. Spre deosebire de aceasta, cânepa comună nu are efecte psihoactive. În prezent, este cultivată în Himalaya, Columbia, Jamaica, Europa de Est şi Olanda.

“Marijuana”, denumire proventiă din argoul limbii spniole vorbite în Mexic, se traduce prin Maria şi Juana, nume feminine foarte populare în toată America Latină. Aceasta reprezintă un amestec din florile, frunzele şi tulpinile tinere ale cânepei indiene

Marijuana se vinde astăzi ca drog legal într-un număr tot mai mare, în mai multe ţări ale lumii. Se comercilizează ca plantă uscată, răşină, praf şi ulei. Uruguay a devenit în 2013 prima ţară care a legalizat complet marijuana.

În Olanda, cetăţenii pot deţine şi cultiva marijuana, de asemenea şi coffee shop-urile pot o pot vinde, cu restricţie pentru minori. În SUA, marijuana a fost legalizată în statele Colorado şi Washington, însă rămâne ilegală la nivel federal.

Sursa:descopera.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro