Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Caz șocat la Iași: s-a dus să reclame la Poliție că a fost tamponată, deși nu avea permis. Ce poate păți femeia

Deşi nu avea permis de conducere, o şoferiţă în vârstă de 34 de ani din județul Iași a mers să reclame că a fost tamponată. Aceasta se afla la volanul unui autoturism când a fost lovită din spate de către un alt autovehicul.

tamponare

Deşi nu avea permis de conducere, o şoferiţă în vârstă de 34 de ani din județul Iași a mers să reclame că a fost tamponată. Aceasta se afla la volanul unui autoturism când a fost lovită din spate de către un alt autovehicul.

Cei doi au mers apoi la Poliție pentru declarații și mare le-a fost mirarea acestora când au văzut că nu o găsesc niciunde în baza de date. Cu alte cuvinte, șoferița nu avea permis de conducere.

„La data de 20 octombrie, la Poliţia Municipiului s-a prezentat o femeie de 34 de ani, din municipiul Iaşi, pentru a declara o tamponare, survenită în municipiul Iaşi, în care a fost implicată ca şi conducător auto. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat faptul că aceasta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Ce pățești dacă te urci la volan fără permis de conducere

Potrivit Noului Cod Rutier, în articolul 335, capitolul II, se menționează:

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro