Live acum
Prime Time 20:00iUmor

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale. Opera lui Mihai Eminescu se transformă în aplicație pentru telefonul mobil

15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale. Cu ocazia a 169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, Academia Romana a pregatit lansarea in premiera a aplicatiei pentru mobil: "Mihai Eminescu, intreaga opera".

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale. Cu ocazia a 169 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Academia Română a pregătit lansarea în premieră a aplicației pentru mobil: "Mihai Eminescu, întreaga operă".

Începând de astăzi, 15 ianuarie, operele lui Mihai Eminescu vor fi disponibile în format electronic. Noua aplicație pentru mobil, "Mihai Eminescu, întreaga operă", va fi disponibilă, în regim gratuit şi într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store şi Google Play, notează cei de la Academia Română.

Opera lui Mihai Eminescu în format electronic

Potrivit mediafax.ro, "Academia Română şi-a asumat urgenţa refacerii punţilor dintre marii întemeietori ai culturii române moderne şi societate, idee asumată de către echipa de proiect. Astfel, aplicaţia «Mihai Eminescu, întreaga operă» pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a Operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română. În România, în momentul de faţă, peste jumătate dintre locuitori utilizează terminale telefonice inteligente, marea majoritate a acestora fiind tineri", se arată în comunicat.

Aplicaţia "Mihai Eminescu, întreaga operă" pentru telefoanele cu sisteme de operare Android şi iOS are ca scop apropierea tineretului de "omul deplin al culturii române" prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. În acelaşi timp, opera este utilă şi persoanelor de specialitate, punând la dispoziţia acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic, susţin realizatorii programului.

Recomandari