Nu mai puțin de 30 de ani au trecut de la ridicarea celei mai mai construcții din România: Casa Poporului. Construită pe timpul lui Nicolae Ceaușescu , ideea acestui monument strategic nu a fost pe deplin a dictatorului.
Discuțiile despre o asemenea construcție datează de pe vremea lui Carol al II-lea, dar de abia după cutremurul devastator din ’77, Ceaușescu s-a gândit să organizeze un concurs pentru cei mai talentați arhitecți care îi vor realiza visul.
Dintre cei 17 participanți, un singur proiect l-a impresionat pe conducător, cel al Ancăi Petrescu, denumit : dealul pe care urma să fie construită Casa Poporului. Pe 25 iunie 1984 a avut loc inaugurarea oficială a lucrărilor de construcţie a Casei Poporului şi a Bulevardului „Victoria Socialismului“.
Tovarășul Nicolae făcea vizite săptămânale pe șantier însoţit de miniştri, analiza împreună cu arhitectul-şef, evoluţia construcţiei. Cu toții am auzit de labirintul de sub Casa Poporului , care a stârnit discuții chiar de la înceut.
Anca Petrescu a dezvăluit că în subteran se odihnesc două buncăre antiatomice şi un adăpost antiaerian în stare de funcţionare. De asemenea, arhitecta preciza atunci că galeriile care se întind pe câteva niveluri şi tuneluri de fugă sunt părţi normale ale unei asemenea construcţii.
Sursa: www.historia.ro
VIDEO: Ce se întâmplă cu o fată atunci când îi spui că e frumoasă! Efectele sunt surprinzătoare... Pierdut la 1.500 km, înfiat în Australia și reîntors după 25 de ani...